In dorinţa de a veni in sprijinul vostru o sa postez o serie de articole referitoare la programe utile in activitatea unui PFA sau II sau IF. Nu este publicitate nu sunt platit pt asta. Vreau doar sa fiu util si voi prezenta cateva programe cu care am avut contact si pe care le consider utile. Aştept si sugestiile voastre daca lucrati cu asemenea programe.

MICROFACT – Gratuit

Program pentru facturare, incasari si evidenta clientilor

Pret: Gratuit sau 48 Euro+TVA varianta extinsa

 • Versiunea standard (gratuita) permite intocmirea facturilor si a chitantelor si listarea (sau vizualizarea) acestora.
 • Cursul valutar (cursul BNR) pentru cele 4 valute in care se poate face facturarea este actualizat si afisat automat, singura conditie fiind existenta unei legaturi la internet.
 • Alte facilitati sunt listarea unui centralizator al facturilor pentru o anumita perioada si evidenta clientilor si a soldurilor acestora, intocmirea unei liste a vanzarilor centralizata pe clienti, necesara pentru intocmirea Declaratiei 394, etc.
 • Emiterea si incasarea facturilor se poate face in Lei, Euro, USD si GBP.
 • Facturile emise in alte valute vor avea inscrise baza de impozitare si TVA-ul si in lei, conform cerintelor impuse de legislatia in vigoare.
 • Exista posibilitatea inscrierii automate pe facturi a cursului valutar BNR pentru ziua in care a fost emisa factura.
 • Programul dispune de propriul sau client de mail, astfel ca utilizatorii pot sa ceara asistenta tehnica sau sa comunice cu noi chiar daca nu au un cont de e-mail !
 • Sunt implementate proceduri de backup automat, reducandu-se astfel riscul pierderii datelor.
 • Exista posibilitatea protejarii cu parola a accesului la program limitandu-se accesul persoanelor neautorizate.
 • Se poate face verificarea datelor clientilor (VIES) direct din program.
 • Asistenta tehnica, prin e-mail, telefonic sau pe acest forum este acordata ABSOLUT GRATUIT, indiferent daca este vorba despre versiunea gratuita sau cea pe bani a programului.

Acelasi lucru este valabil si pentru actualizarile programului, acestea sunt GRATUITE.

Varianta extinsa (care nu este gratuita) permite pe langa optiuniile de mai sus listarea evidentei clientilor pe termene scadente, fisele analitice ale clientilor, balanta analitica a clientilor, centralizatoare cu facturile emise repartizate in functie de produsele sau serviciile facturate, centralizator al incasarilor, etc.
Tot aceasta versiune permite inserarea unui logo sau a unei sigle in antetul facturii, emiterea facturilor proforma, emiterea de avize de expeditie, incasarea facturilor direct din formularul de introducere al facturilor, listarea facturii si a chitantei pe aceeasi pagina, exportarea automata a datelor referitoare la vanzari in programul pentru Declaratia 394 etc.
In program este implementata si o rutina de afisare a ultimelor noutati legislative relevante, existand si posibilitatea vizualizarii textelor complete ale acestora. Informatiile legislative sunt afisate cu o intarziere de maximum 24 de ore de la aparitia acestora in Monitorul Oficial.

Licenta de utilizare este acordata pentru un numar nelimitat de puncte de lucru

Asistenta tehnica si update-urile ulterioare sunt COMPLET GRATUITE