Am PFA sau SRL acasă, cum procedez?

Sa spunem ca am un SRL la mine acasa, intr-un bloc vechi din Bucuresti sau din alta localitate. SRL-ul are sediul social acolo, in baza unui contract de comodat. Ce trebuie sa fac eu din anul 2016, ca sa intru in legalitate, sa platesc un impozit cat mai mic?

Adrian Benta:

Trebuie sa fiti sincer cu dumneavoastra si sa va stabiliti cu exactitate daca acea locuinta este doar sediul scriptic formal al persoanei juridice sau al PFA-ului sua desfasoara cu exactitate activitati economice, respectiv, primiti acolo clientii sau aveti activitati care va aduc venituri.

Daca sunteti convins ca nu aveti aceasta activitate economica acolo, atunci NU veti depune declaratia de impozitare majorata, ca persoana fizica detinatoare a apartamentului.

Proprietarul de drept existent la data de 31 decembrie 2015 care detine aceasta constructie folosita in activitati economice – numai aceasta persoana – are obligatia ca pana la 31 martie 2016 sa depuna o declaratie de impunere la Directia de specialitate locala prin care isi asuma ca respectiva locatie este folosita in activitati economice.

– Daca nu toata suprafata locuintei este folosita in activitati economice, atunci va depune o declaratie in care va specifica incapera sau suprafata in acea locuinta utilizata in activitati economice.

Sursa: StartUpCafe

  • Opinia ta