Schimbări pentru PFA și II (iar)

Mâine 20 sept 2016 este inclus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, cu propunere de adoptare Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care trecuse de Senat în anul 2008 conform avocat.net

Documentul conține mai multe clarificări și modificări ale regimului persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și familiale (IF), însă cele mai importante dintre ele fac referire la PFA și II. Astfel, aceste două entități vor avea, înainte de toate, limitări în ceea ce privește numărul de clase de activitate pentru care pot obține autorizare, deși în prezent legislația nu impune așa ceva.

Ce se limitează mai exact:

 • la PFA numarul activităților CAEN va fi de maximum 5 clase de activități
 • la II numarul activităților CAEN va fi de maximum 10 clase de activități
 • la PFA limita de angajați va fi stabilită la 3 + titularul
 • la II limita de angajați va fi stabilită la 8

Cu această ocazie, atât pentru PFA, cât și pentru II se va putea opta pentru schimbarea formei de organizare. Iar modificarea mențiunilor referitoare la obiectul secundar de activitate și emiterea noilor certificate de înregistrare se vor face gratuit.

  1. Valentin 19/09/2016
   • Teofil Gavril 20/09/2016

  Opinia ta