Modificare termene declarații

Atenție pentru cei ce depuneți declarațiile online. Fie că e vorba de D300 fie că e vorba de D112 sau alte declarații depuse online. In rezumat vor modifica puțin termenele in sensul că se consideră dată a depunerii data in care formularul depus online a fost validat nu data încărcării formularului pe site.

Odata cu noile modificari pe care Finantele vor sa le aduca Codului de Procedura Fiscala, se are in vedere si reglementarea datei depunerii declaratiei fiscale, in situatia in care contribuabilul depune declaratia, insa aceasta nu a fost validata

Modificarea privind data depunerii declaratiei online vine ca urmare a faptului ca, in practica, au fost indentificate situatii in care contribuabilul depune declaratia fiscala pe portalul e-Romania pana la termenul legal de depunere, insa declaratia nu a fost validata ca urmare a unor erori aparute in completarea acesteia.

Astfel, data depunerii declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta pe portalul e-Romania este data inregistrarii acesteia pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor, cu conditia validarii continutului declaratiei. Insa, in cazul in care declaratia nu este validata, data depunerii declaratiei este data validarii astfel cum rezulta din mesajul electronic.

In situatia in care declaratia fiscala a fost depusa pana la termenul legal de depunere iar din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzactionare a informatiilor rezulta ca aceasta nu a fost validata ca urmare a detectarii unor erori in completarea declaratiei, data depunerii declaratiei este data din mesajul transmis initial in cazul in care contribuabilul depune o declaratie valida pana in ultima zi lucratoare a aceleiasi luni.

Potrivit Finantelor, in acest fel se asigura eliminarea interpretarilor aparute in practica in aceste situatii, in conditiile in care corectarea unei declaratii care a fost depusa, dar nu a fost validata din cauza unor erori in completare, consta de fapt in depunerea unei noi declaratii aferenta aceleiasi perioade de declarare.

Citit pe pe: AvocatNet
  • Opinia ta