Ministerul Finantelor ia in calcul posibilitatea introducerii unui plafon pentru plățile in numerar intre persoanele fizice si reduce plafoanele zilnice pentru firme la 1.000 de lei pe client si cel mult 5.000 de lei in total operatiuni cu numerar catre firme si populatie, afirma surse oficiale, citate de Mediafax si Wall-Street

In prezent, o firma poate face intr-o zi plati in numerar catre o alta firma sau o persoana fizica de cel mult 5.000 de lei, iar valoarea cumulata a operatiunilor cu numerar nu poate depasi 10.000 de lei pe zi. Noua reglementare ar limita plățile numerar la 1000 de ron iar valoarea cumulata a platilor la 5000 de ron.

Odata cu noul sistem de TVA, estimat sa fie implementat de la 1 ianuarie 2013, companiile cu cifra de afaceri sub 2,25 milioane lei vor fi, teoretic, obligate sa achite facturile si sa incaseze contravaloarea facturilor emise prin virament bancar (in cazul in care vor opta pentru plata TVA-ului la incasare) .

Firmele cu cifra de afaceri peste 2,25 milioane lei, care vor aplica in continuare sistemul TVA la facturare, nu vor putea sa-si deduca TVA-ul din relatia cu furnizorii care au o cifra de afaceri de sub 2,25 milioane lei decat dupa achitarea facturilor.

Problema mare e că tu ca PFA II IF sau SRL nu vei putea incasa mai mult de 1000 de ron dintr-o factura numerar de la o persoana fizica restul urman da ti se plateasca prin virament bancar pentru ca persoanele fizice ar putea fi limitate si ele la 1000 de ron numerar maxim ca plata pentru o factura.

E un zvon, se fac calcule dar sunt curios care e părerea voastă despre o asemenea variantă.