Ei na, mă bag și eu la dat cu părerea. Gem ziarele, radiourile, blogurile si TV-urile de tema plagiatului, începe a semăna a istrerie generală. Oamenii sunt purtați de valurile știrilor între taberele formate. Suntem izbiți de mediocritate, minciuna și mizerie din toate părțile. Suntem forțați aproape să ținem cu unul sau cu altul din acest război, suntem manipulați să urâm sau să iubim să apreciem sau să denigrăm. E vijelie mare și noi suntem pe mare aproape imposibil de a ne ancora de undeva. Aproape tot ce credem noi e sugerat sau plantat de media (unuia sau a altuia) încercăm să judecăm nepărtinitor dar informațiile în funcție de care facem judecata sunt corupte de unde să avem concluzii corecte, drepte?

Fiecare politician arată că altul este mai hoț decât el, că altul a furat mai puțin. Ni se servesc dovezi ale netrebniciei lor și nu sunt puține și totuși alegem să fim parte acestui război simpatizând cu unul sau cu altul. Nimeni nu poate contesta că toți sunt păliți de metehne, că toți sunt vinovați (dovediti sau nu de o justiție tot la fel de părtinitoare) că asupra tuturor planează suspiciuni și totuși stăm întro resemnare morbidă și nu facem nimic.

În loc să reacționăm dur să condamnăm orice faptă necinstită asistăm cu o oarecare satisfacție la circul de care are parte țara aceasta. De fapt nu e circ, e bâlci ieftin din ăla în care copii se bucură când găsesc pistoale chinezești care se strică după ce apeși prima dată pe trăgaci. Ne place acest spectacol amar, sorbim televizorul, ziarele și blogurile, comentăm frenetic (măcar în gând) în favoarea unora sau a altora. De ce?

În loc să plângem de infantilitatea pieselor jucate de cei din fruntea țării, de egoismul de care dau dovadă, de distrugerea principiilor noi zâmbim sau ne încruntăm. Dragii mei atâta vreme cât suntem conduși de infantili nu avem cum să mergem bine. Suntem precum cei care se bucură cât de haios e copilul lor de 5 ani care fumează sau care consumă alcool. Pe aceia i-am numi iresponsabili dar pe noi acum cum ne-am defini?

Imi este teamă că ce se întâmplă acum în România va costa scump. foarte scump pentru mine și copii mei. Dar de ce le-ar păsa lor de mine și copii mei, de tine și copii tăi ei au jocul lor, au interesele lor de ale le pasă, pe alea le reprezintă. Noi doar plătim geamurile sparte. O să se prăpădească o țară faină tare din cauza ambițiilor, intereselor și prostiei.

Nu mai vreau teatru ieftin, nu mai vreau bâlci, nu vreau oameni puțin mia puțin hoți. Vreau o Românie condusă de oameni maturi, integri, responsbili și cu viziune și teamă de Dumnezeu.