Dezambiguizare III – Fonduri Europene 2014-2020

Prima parte aici, a doua parte aici

Capcane de evitat în accesarea fondurilor europene:

Sunt multe, unele țin de calculele pe care le faceți dumneavoastră și altele sunt externe. Iată pe cele mai evidente găsite de noi după ce ne-am documentat puțin ca Intrepreindere Individuală:

  • Evitați să cumpăraţi Cd-uri, ebook-uri, sau alte cărţi deoarece sunt făcute doar în scop comercial. Aceste materiale oferă informaţii generalizate care nu te ajută cu nimic în derularea unui proiect adevărat şi informaţiile cuprinse acolo le găsiţi gratuit pe site-urile oficiale ale României pentru fondurile nerambursabile. Mai bine citiţi articole, comentarii, informaţii de la cei care au accesat fonduri şi vă pot oferi informaţii relevante.
  • Nu vă speriaţi de birocraţie. Da este foarte multă muncă în elaborarea unui proiect (în funcţie de complexitatea lui) dar nu este imposibil. Banii pentru elaborarea proiectului se dau după acceptarea proiectului şi primirea primei transe. Banii pentru consultanță îi daţi din buzunar şi mai bine vă informaţi mult şi corect, ca să apelaţi la profesionişti doar acolo unde nu va mai descurcaţi singur sau când sunteți sigur că e timpul să începeți derularea proiectului.
  • Opinia ta