Angajat sau Antreprenor

Asta e întrebarea 🙂 Ce ce mai bine? Să rămâi angajat unde ai șefi, norme, ținte de atins și unde ești măsurat pe criterii de performanță sau „să-ți iei firma în cap” și să devii antreprenor, adică PFA, SRL sau altă formă de organizare unde tu ești șeful?

Este o modă azi pe internet să te dai sfătuitor pentru succes. Sunt mulți oameni care inoculează ideea că a fi angajat e rău pe când a fi propriul șef e mai bine. O grămadă de „spicări” se îngrămădesc să ne spună că cine rămâne angajat e condamnat pe când cei care au curajul să acționeze ar fi mai fericiți. Care e realitatea?

Angajatul. Cu bune și cu rele.

În primul rând, a fi angajat nu are conotații negative. Cei mai mulți oameni sunt angajați și mulți dintre ei sunt foarte responsabili și implicați, evoluează și se perfecționează continuu. Fără ei, firmele care îi au ca angajați nu ar fi ajuns unde sunt azi. Așa că vorbim de oameni grozavi care au ales această variantă nu pentru că nu sunt în stare de mai mult, ci pentru că așa au considerat că e mai bine pentru ei. Au pus în balanță și cifrele au indicat că e mai bine să fie angajați.

Da, există limitări. Nu pleci când vrei, nu faci tu programul, nu ești iertat dacă greșești, ai de muncit la viziunea altuia nu la a ta, chiar dacă ai o idee mai buna ea trebuie aprobată nu poate fi folosită fără aprobare, nu poți pleca de fiecare dată la serbarea sau antrenamentul copilului sau la ziua soacrei. (în cele mai multe cazuri, pentru că există și excepții)

Dar există și avantaje. Altcineva are bătaia de cap cu angajații, altcineva se zbate să aducă comenzi, altcineva își asumă riscurile mari, tu le ai doar pe cele aferente activității și postului tău. Altcineva se ocupă de hârtii contabile, protecția muncii, autorizări și de nesuferitele controale. Și eu voi considera aspectul acesta un mare câștig.

Antreprenorul. Cu bune și cu rele

Când ești propriul șef situația poate părea roz din exterior. E adevărat că sunt unele avantaje cum ar fi liberul pe care îl iei mai ușor, faptul că poți prioritiza viața astfel încât să fii și cu familia. Faptul că poți alege ce comenzi accepți și pe care nu. Faptul că ai viziunea ta și lucrezi la visul tău. Sunt avantaje mari și dacă ești o persoană cu inițiativă, dinamică și ambițioasă.

Pe de cealaltă parte lucrurile sunt destul de grele. Lupta cu birocrația e criminală și din experiență spun, poate epuiza așa de mult încât să renunți la vise. Munca e mai multă nu mai puțină. Nu prea îți permiți, cel puțin la început, să refuzi clienți oricât de nesuferiți ți se par. Ora liberă la care râvneai ca angajat ca să îți iei copilul de la școală și pe care acum o ai, se plătește în prelungirea programului seara sau noaptea. Ca să nu mai vorbim de faptul că de la mentalitatea de angajat, unde ți se dă de lucru, la cea de antreprenor unde cauți de lucru e nevoie de multă voință și perseverență.

Și eu ce să aleg?

Ce vrei să fii când vei fi mare? Asta era întrebarea copilăriei care atunci avea zeci de răspunsuri iar azi are zeci de limitări. Dacă vorbim de alegerea între a fi angajat sau antreprenor, nu e tocmai ușor de luat o decizie. Dacă ești angajat acum și ți se pare ispititoare varianta de a fi „liber” nu renunța dar analizează bine. Iată câteva recomandări:

  1. Planifică „la milimetru” cât de exact poți. Fă plan de afaceri și scenarii. Nu neglija aspectul acesta.
  2. Discută cu cineva care a făcut asta. Experiența altora te poate ajuta să te decizi.
  3. Discută cu familia. Va fi un mare „cutremur” o asemenea schimbare.
  4. Nu comuta dintr-o dată. Mergi în paralel cu serviciul câtă vreme e posibil.
  5. Interesează-te de „scriptologie” contabilitate, PSI, ITM, autorizări etc.
  6. Înarmează-te cu curaj și voință de fier.

Sper că vă vor fi de folos aceste concluzii ale mele care vin din experiența mea limitată, nu din calitate de mega-vorbitor motivațional.

Succes!

 

    1. Teofil Gavril 28/03/2017

    Opinia ta